Print
PDF

Magjistri i Madh njofton vdekjen e H.M.E.H. Mjeshtër i Madh Fra Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto

Me hidhërim të thellë Magjistari i Madh njofton vdekjen e Lartësisë së Tij më të shquar Princit dhe Mjeshtrit të Madh të 80-të Fra 'Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, e cila u ndodhi në Romë disa minuta pas mesnatës të 29 Prillit, pas një sëmundje të pashërueshme të diagnostikuar disa muaj më parë.

Sipas nenit 17 të Kushtetutës së Rendit Sovjetik të Maltës, Komandanti i Madh Fra 'Ruy Gonçalo do Valle Peixoto de Villas Boas ka marrë funksionet e zëvendësit të përkohshëm dhe do të mbetet kreu i Urdhrit Sovran deri në zgjedhjen e Mjeshtrit të ri të Madh.

Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto lindi në Romë më 9 dhjetor 1944. Ai u diplomua në Letërsi dhe Filozofi nga Universiteti Sapienza i Romës, duke u specializuar në arkeologjinë dhe historinë e artit të krishterë. Ai ka mbajtur poste akademike në Universitetin Papnor Urbaniana, duke dhënë mësime të greqishtes klasike, dhe gjithashtu shërbeu si kryebibliotekar dhe arkivist për koleksionet e rëndësishme të universitetit. Ai ka botuar një gamë të artikujve dhe eseve akademike mbi aspektet e historisë së artit mesjetar.

Pranuar në Urdhrin Sovran në 1985 si Kalorës i Nderit dhe Përkushtimit, Fra 'Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto mori premtimet e tij solemne në 1993. Nga 1994 deri në 1999 ai ishte Grand Prior i Lombardisë dhe Venecias dhe nga 1999 deri 2004 anëtar i Këshilli Sovran. Ai u zgjodh Komandant i Madh në Kapitullin e Përgjithshëm të 2004 dhe me vdekjen e Mjeshtrit të Madh të 78-të, Fra 'Andrew Bertie, në shkurt 2008 ai u bë zëvendës i përkohshëm. Nga viti 2008 deri në 2017 Fra 'Giacomo Dalla Torre mbajti pozicionin e Grand Prior të Romës. Pas dorëheqjes së Mjeshtrit të Madh të 79-të, Fra 'Matthew Festing, Këshilli i plotë i Shtetit i 29 Prillit 2017 e zgjodhi atë Zëvendës të Mjeshtrit të Madh për një vit. Në Këshillin pasues të plotë të Shtetit, në 2 maj 2018 ai u zgjodh Princi i 80-të dhe Mjeshtri i Madh i Urdhrit Sovran të Maltës.

Një njeri shumë shpirtëror dhe me ngrohtësi të madhe, Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto i ndihmonte gjithmonë personalisht të pafavorizuarit, duke shërbyer ushqim për personat që flinin në stacionet hekurudhore Termini dhe Tiburtina në Romë. Ai ka marrë pjesë në pelegrinazhe të shumta ndërkombëtare të Urdhrit të Maltës në Lourdes dhe ato kombëtare në Loreto dhe Assisi. Ai ka treguar gëzim të madh për të marrë pjesë në kampet ndërkombëtare verore të Urdhrit për të rinjtë me aftësi të kufizuara, ku është përshëndetur me shumë dashuri nga vullnetarët dhe mysafirët e rinj.

Si Mjeshtër i Madh, Fra’ Giacomo Dalla Torre ka kryer udhëtime të shumta zyrtare dhe shtetërore. Vetëm janarin e kaluar ai bëri një vizitë shtetërore në Benin dhe në korrik në Kamerun. Kohët e fundit, ai udhëtoi në Gjermani, Slloveni dhe Bullgari për takime me autoritetet e tyre përkatëse. Gjatë këtyre udhëtimeve ai gjithmonë bëri një vizitë në objektet e shëndetit shoqëror të Urdhrit për të përshëndetur personalisht si stafin ashtu edhe pacientët.

Një humanizëm i shënuar dhe një përkushtim i madh ndaj veprave bamirëse, gjithmonë kanë frymëzuar Mjeshtrin e Madh të 80-të të Urdhrit Sovran të Maltës, i cili do të mbahet mend nga të gjithë ata që e njihnin për cilësitë e tij njerëzore dhe për sjelljen e tij të përzemërt dhe dashamirëse.

29 prill -o


Back

Partners

linkkolnnhilfe  logo-gsofenbach    logo shkodra