0800 logo big Qendra e Informimit është një pikë referimi për njerëzit , fëmijët me probleme mendore e fizike dhe të moshuarit.
- Promovon mundësi dhe të drejta të barabarta për personat me aftësi ndryshe.
- Inkurajon përfshirjen e personave me aftësi ndryshe në shoqëri, duke i mbështetur.
- Mbron të drejtat e personave me aftësi ndryshe brenda shoqërisë sonë.


Duke telefonuar në numrin tonë të gjelbër 0800 8007 ju mund të informoheni dhe të gjeni mbështetje mbi:
  • Pensionin e invaliditetit, dokumentet e nevojshme dhe procedurat
  • Këshillime me këshilluesin ligjor
  • Këshillime me logopedin dhe këshilluesin e autizmit
 
Lexo me shume...
  • Trajnime - Ndihma e Parë
  • Kampi Veror
  • Ndihma e parë shpëton jetë

‘’Goodbye Kindergarten’’

As the school year approaches its end, the elder children who will be going to school in September, have to say “goodbye” to the kindergarten, to their teachers and friends, to their toys and games.

June does not only bring the children’s feast, but also the end of the school, and the farewell to the elder friends, who in September, will go to school for the first time.

Communitarian center for elderly people

The Albania Organization of the Order of Malta continues to play a critical role in supporting the elderly through a number of activities such as pilgrimages, city trips, celebrating feasts and excursions. We strongly believe that elderly people have the right to a better life in dignity in their own environment in order to remain active and equal citizens in society.

“Fëmijët në spektrin e autizmit” – seminar trajnues në kuadër të aktiviteteve të “Qendrës së Këshillimit dhe Shërbimit Malteser”

Dr. Anita Zacharias, pediatre dhe Dr. Monika Aly, terapiste, nga Gjermania, janë ftuar për të tretën herë nga “Qendra e Këshillimit dhe Shërbimit Malteser”, për të referuar në seminarin  “Fëmijët në spektrin e autizmit”, i cili është organizuar nga Organizata Shqiptare e Urdhrit të Maltës, në bashkëpunim me Bashkinë Shkodër.

“Lamtumirë Kopshti im!”

Klasat e kopshtit “Malteser” janë pushtuar nga ylberi shumëngjyrësh i festës së fundvitit. Qershori nuk sjell për ta vetëm festën fëminore, por edhe të mbylljes së vitit shkollor, edhe të përcjelljes së shokëve më të rritur, të cilët, në shtator, do të ulen për herë të parë në bankat e shkollës.

Partners

linkkolnnhilfe  logo-gsofenbach    logo shkodra