Zëvendësi i Fra Giacomo de la Torre

Përgjegjës për çështje fetare dhe shpirtërore

Komandanti i Madh ndihmon Mjeshtrin e Madh në përmbushjen e detyrave të Rendit dhe në përhapjen dhe mbrojtjen e besimit, në mbikëqyrjen e Prioriteteve dhe Nën-prioriteteve të Mëdha, dhe në mbikëqyrjen e Anëtarëve të Klasit të Parë dhe të Dytë.

Kujdesi për kapelën e Pallatit Magjistral dhe organizimi i pelegrinazheve të Rendit përfshihen në përgjegjësitë e Komandantit të Madh. Komandanti i Madh ushtron funksionin e Superiorit në lidhje me anëtarët e Klasit të Parë dhe të Dytë në "gremio religionis".

Zëvendës i përkohshëm dhe Komandant i Madh, H.E. Fra 'Ruy Gonçalo do Valle Peixoto de Villas Boas

Ai lindi më 27 nëntor 1939 në Oporto (Portugali), ku u diplomua për Inxhinieri Kimike Industriale.

Pas kryerjes së shërbimit ushtarak, ai filloi karrierën e tij si inxhinier në kompaninë Portugeze të Duhanit, ku ishte Drejtor i Kërkimit dhe Zhvillimit. Ai ka qenë një anëtar i plotë i CORESTA (Qendra e bashkëpunimit për kërkime shkencore në lidhje me duhanin) dhe ISO (Organizata Ndërkombëtare për Standardizim).

Në vitin 1984 ai u bë anëtar i Shoqatës Portugeze të Urdhrit të Maltës. Në vitin 1996 ai dha premtimin e Bindjes. Në vitin 2008, pas vdekjes së gruas së tij, Maria da Conceição, ai u bë një Kalorës i Betuar duke marrë një betim solemn në vitin 2015.

Ai ka pasur shumë pozita në Urdhër, përfshirë atë të Delegatit të Mjeshtrit të Madh në Brazil, Këshilltar, Kancelar dhe Zëvendës President i Shoqatës Portugeze dhe Zëvendës Delegat i Shoqatave Kombëtare.

Për shumë vite, ai është kujdesur personalisht për nevojat materiale dhe shpirtërore të të burgosurve në një burg në Portugali dhe ka marrë pjesë në pelegrinazhet e Urdhrit në Fatima dhe Lourdes.

Ai ka shkruar libra dhe artikuj mbi Urdhrin e Maltës.

Kapitulli i Përgjithshëm i 1 majit 2019 e ka zgjedhur atë Komandant të Madh. Pas vdekjes së Mjeshtrit të Madh të 80-të Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto, ai ka marrë përsipër funksionet e Zëvendësit të përkohshëm dhe do të mbetet kreu i Urdhrit Sovran deri në zgjedhjen e Mjeshtrit të ri të Madh.

1 maj - government grand commander vert