Shtyp
PDF

Udha e Kryqit

station2006
Me datën 11 Mars 2006 u organizua “Udha e Kryqit”, një aktivitet i rëndësishëm i Kishës Katolike. Është hera e tretë që Malteser Shqipëri, në bashkëpunim me Grupin e Kishës (Mësues Ku Banon} organizojnë dhe menaxhojnë në mënyrë të suksesshme një aktivitet të tillë. Kjo ka sjellë një bashkëpunim të shkëlqyer të të dy grupeve.
Malteser pati një rol të rëndësishëm në organizimin dhe mbarëvajtjen e aktivitetit.
Aktiviteti filloi nga shenjtërorja “Zoja e Këshillit të Mirë” në orën 09.30 dhe procesioni nisi afër “Fshatit të Paqes” përgjatë “Malit Tarabosh”.
Grupi I Malteser i ndihmoi njerëzit të kalonin Urën e Bunës pa probleme. Numri i shtegtarëve ishte rreth 1500-2000 vetë. Edhe pse ishte një ditë me shi, ata ishin shumë të përkushtuar dhe të gëzuar që po merrnin pjesë.
Ne organizimin e aktivitetit, morën pjesë 15 vullnetarë dhe 5 anëtarë të stafit. Secili prej tyre kishte detyrën specifike të vet. Kishte gjithashtu edhe shumë vullnetarë të tjerë të cilët morën pjesë në procesion.
Grupi i punës u nda në dy pjesë, me detyrat përkatëse:
- grupi i sigurisë (ose ai shoqërues)
- grupi i kuzhinës
1- Siguria- Vullnetaret i shoqëruan besimtarët në anët e rrugës, për të qenë me të sigurt dhe për të ecur të gjithë në një rresht.
2- Makina e Ambulancës ishte në gatishmëri gjatë gjithë procesionit.
3- Makina e Kuzhinës kishte ushqime të gatshme dhe pije freskuese. Të gjitha gjërat që vullnetaret kishin përgatitur u shitën.
Vullnetarët e Malteser lutën ndalesën e 13të të Udhës së Kryqit.
Vullnetarët Malteser dhanë një ndihmesë shumë të madhe për këtë aktivitet të rëndësishëm dhe të veçantë.
I gjithë aktiviteti shkoi shumë mirë dhe mbaroi rreth orës 02.00 të pasdites.

Partners

linkkolnnhilfe  logo-gsofenbach    logo shkodra