Shtyp
PDF

Kuqeblutë me uniformë sensibilizuese në stadium gjatë muajit sensibilizues të autizmit

Klubi më i vjetër i futbollit në Shqipëri, Vllaznia, i është bashkuar iniciativës së Organizatës Shqiptare të Urdhrit të Maltës në kuadrin e muajit sensibilizues të autizmit.
Kuqeblutë i kanë përcjellë mesazhe të drejtpërdrejta publikut përmes imazheve të stampuara në uniformat zyrtare të tyre “Autizmi nuk zgjedh”, të realizuara nga Organizata Shqiptare e Urdhrit të Maltës, duke i mbajtur veshur gjatë të gjitha ndeshjeve të zhvilluara në muajin prill.
Takimi i parë ishte kundër Korçës, qytetit  juglindor, i cili mban vendin e parë në superligë. 
Takimi i fundit ishte më 25 prill në qytetin e Shkodrës. Sportistët e të dyja skuadrave kanë zbritur në fushën e lojës me fëmijët e Qendrës së Këshillimit dhe Shërbimit Malteser, në sensibilizim të opinionit për pranimin dhe mbështetjen e fëmijëve autikë. Vetë fëmijët kanë mbartur bluza sensibilizuese dhe kanë dhuruar lule.
Kjo nismë është komentuar nga mendja e shkruar dhe vizive.
 
 autizmi ndeshja 1nsautizmi ndeshja 2nsautizmi ndeshja 3ns
 

Back

Partners

linkkolnnhilfe  logo-gsofenbach    logo shkodra